Home » Reizigers aan het woord » Reizigers aan het woord – Dinka en Quinten uit Torhout

Reizigers aan het woord – Dinka en Quinten uit Torhout

Dinka, Quinten en kinderen Theo en Zoë uit Torhout zijn ondertussen al een paar keer naar Toscane gereisd en daar zal het zeker niet bij stoppen.

Ze hebben sedert hun 1ste bezoek enkele jaren geleden, hun hart verloren aan deze streek en in het bijzonder aan de kunststad Firenze die zeker niet zal ontbreken bij een volgend bezoek aan Toscane.

Wat vinden jullie de mooiste streek?

De streek rond Firenze met de Chianti Classico, het stadje Fiesole en natuurlijk de kunststad Firenze, voor ons ongetwijfeld de mooiste stad van Italië.

De natuur, de cultuur, de vergezichten die de streek biedt zijn onbeschrijfelijk.

 

Bezoeken jullie naast Firenze ook andere steden?

Firenze staat altijd op het programma, de stad heeft telkens iets nieuws te bieden. Je geraakt er nooit op uitgekeken.

Arezzo en zijn prachtige loggia van Vasari

San Gimignano vinden we ook prachtig. Een aanrader is het museum San Gimigano 1300 waarbij je beleeft hoe het leven was in de 14de eeuw, een unieke ervaring.

Lucca is heerlijk om te fietsen en te wandelen, lekker rustig zonder auto’s en Arezzo is al een bezoek waard enkel om zijn prachtige marktplein met loggia.

Ook Volterra met zijn pittoreske straatjes is de moeite waard.

Maar ook de minder grote stadjes en gemeenten zijn erg leuk om te gaan eten of een aperitief te nemen op een klein terrasje waar er veel minder toeristen aanwezig zijn.

Waar verblijven jullie meestal?

genieten in het zwembad van de agriturismo

We hebben erg goede ervaringen met het agriturismo, we verbleven in Villa Romita in Tavarnelle Val Di Pesa bij gastvrouw Valeria. Een prachtige locatie, fantastische mensen, zeker de moeite waard. Het is een oud klooster dat in appartementen werd ingedeeld, met een ruim gemeenschappelijk terras en zwembad.

Daarnaast heeft elk appartement uiteraard z’n privé-terras, maar de sfeer is daar zo goed dat hier nauwelijks gebruik van gemaakt wordt.
Eén keer per week wordt er ter plaatse gekookt door Valeria’s mama en bieden zij de gasten recepten uit de regionale keuken aan, echt heerlijk. Zo leerden we ovoli eten, een paddestoel die we nog nooit van ons leven hadden gezien en typisch is voor de streek rond Tavarnelle.

Houden jullie van de Italiaanse keuken?

ontspannen op een terrasje

Heel veel, je kan al naar Italië reizen enkel en alleen om de echte Italiaanse keuken te ontdekken. Er is zo veel en elke regio heeft zijn specifieke keuken en gerechten. Ook in België zijn we steeds op zoek naar het beste Italiaanse restaurant, waardoor we vooral in Wallonië bij echte Italianen terecht komen omdat we daar een vakantiehuisje hebben.

We kiezen er graag de kleine restaurantjes in de zijstraatjes uit. Als we in een plek komen waar we de menukaart maar met moeite begrijpen en het publiek lokaal is, weten we dat we goed gekozen hebben en zijn we tevreden.

Tot slot: hebben jullie nog tips voor wie Toscane voor de 1ste keer bezoekt?

Muggenmelk: de agressieve tijgermug is daar alom aanwezig en je zorgt best dat je je ertegen beschermt.

bezoek aan een kaasmakerij

Koop je museumtickets op voorhand. In Firenze bijvoorbeeld kun je een museumkaart kopen waar je meer dan één musea mee kunt bezoeken en dus wat geld uitspaart. Trouwens, de eerste zondag van de maand zijn de musea gratis te bezoeken!

En verder: open je ogen en kijk waar de rest niet kijkt. Toscane is een streek vol prachtige hoekjes en kantjes en heerlijke verrassingen voor meerdere zintuigen.

 

bekijk ook

Reizigers aan het woord – Patrick uit Brugge

Voor Patrick Anthone uit Brugge begint Toscane stilaan zijn 2de huis te worden. Minimum 2 …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme