Regio Lucca

De mooiste dorpen van Toscane – Castiglione di Garfagnana

Castiglione di Garfagnana is samen met Monteriggioni één van de weinige dorpen in Toscane die nog volledig ommuurd zijn wat het redelijk uniek maakt.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane - Coreglia Antelminelli

Coreglia Antelminelli bevindt zich in het Noordelijke gedeelte van de Regio Lucca, in een uithoek van Toscane tussen de Apuaanse Alpen en de Appennijnen.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane – Barga

Barga is één van de mooiste dorpen van Toscane en is vooral gekend voor zijn strategische ligging en zijn middeleeuws stratenpatroon

Lees verder

Het plein Piazza dell'Anfiteatro in Lucca

Lucca het kleine broertje van Firenze

Lucca wordt ook wel eens het kleinere broertje van Firenze genoemd. De stad is echter veel rustiger omdat de stad ommuurd is en het autoverkeer uitgesloten.

Lees verder

 

De regio Lucca wordt begrensd door de Ligurische zee, de Provincie Emilia Romagna en de regio’s Massa en Carrara, Pistoia, Pisa en Firenze. De hoofdstad is de stad Lucca, ook wel het kleine broertje van Firenze genoemd, bovendien is de stad autovrij waardoor het er heerlijk fietsen is.

Geografisch is Lucca opgesplitst in vier streken: het bosrijke Garfagnana, de vlakte rond de hoofdstad Lucca, de vallei rond de rivier de Serchio en de kuststrook Versilia. Vooral de kuststrook is populair bij toeristen en bevat een groot aantal badplaatsen zoals Forte dei Marmi , Pietrasanta en Viareggio, bekend om zijn art nouveau gebouwen en het jaarlijkse karnaval.

Voor wie lekker wil verwend worden tijdens zijn vakantie is er het kuuroord Bagni di Lucca.

Pittoreske dorpen vind je overal in de regio, de mooiste van hen waaronder Barga en Coreglia Antelminelli bezitten zelfs de titel van “Borghi più belli d’Italia“.

 

bekijk ook

Foltermusea in Toscane

Ben je niet bang van een beetje horror en houd je van gruwelen dan moet …

Geef een reactie