Regio Livorno

 

Met de autoslaaptrein naar Toscane

Wil je gedurende je vakantie de streek verkennen met je eigen auto of moto maar zie je op tegen de reis en het verkeer, maak dan gebruik van de autoslaaptrein.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane – Suvereto

Het pittoreske Suvereto, gelegen in de regio Livorno, biedt naast een prachtig historisch centrum tevens een groot aanbod aan feesten en evenementen.

Lees verder

witte stranden Rossignano Solvay

De mooiste stranden van Toscane

Toscane heeft naast zijn prachtige natuur, pittoreske dorpen en kunststeden tevens een kuststrook van maar liefst 400 km. Een overzicht van de mooiste stranden.

Lees verder

 

De regio Livorno wordt begrensd door de regio’s Pisa en Grosseto en door de Tyrrheense en Ligurische zee. Hoofdstad van de regio is de stad Livorno die beschikt over de grootste haven van Toscane.

Geografisch wordt de regio gekenmerkt door grote vlaktes afgewisseld met kuststroken in rotsgesteente. De regio Livorno is samen met de regio Grosseto het meest geliefd bij toeristen die een vakantie aan de kust verkiezen. Geliefde bestemmingen zijn onder andere San Vincenzo, Riotorto Piombino, Castiglioncello, Antignana, Quercianella, Vada di Rosignano Marittimo, Cecina en natuurlijk Porto Azzurro op het eiland Elba.

De grootste steden zijn de havenstad Livorno en de industriestad Piombino. Niet echt de moeite waard voor een bezoek. Vanuit de havenstad Livorno vertrekken er dagelijks ferry boten naar Sardinië, Corsica, Sicilië en Capraia. Wil je naar het eiland Elba dan moet je de ferry boot nemen in de industriestad Piombino.

De eilanden van de regio maken samen met de eilanden Giglio en Giannutri deel uit van het nationale natuurpark van de Toscaanse Archipel. Wandelaars komen hier volop aan hun trekken en kunnen naast de prachtige zichten tevens genieten van de fauna en flora die de streek rijk is. Ten oosten van de havenstad Livorno bevindt zich het natuurpark Parco dei monti Livornesi.

 

bekijk ook

Camping in de kijker: Park Albatros

De volgende reisagentschappen bieden deze camping aan Selectcamp     Booking.com     Canvas Holidays …

Geef een reactie