Home » Bezienswaardigheden per regio » Regio Grosseto

Regio Grosseto

Ontspannen in de gratis warmwaterbronnen van Saturnia

De warmwaterbronnen van Saturnia zijn werkelijk een uniek spektakel en éénmaal ondergedompeld in het zwavelhoudende water waan je je in het paradijs.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane - Sovana

Het pittoreske Sovana in de regio Grosseto was ooit bisschopszetel en zelfs stad alhoewel het feitelijk enkel uit een plein en enkele straten bestaat.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane – Giglio Castello

Giglio Castello is de naam van het versterkte middeleeuwse dorpje dat zich bevindt op het eiland Giglio. Het maakt deel uit van de mooiste dorpen van Toscane.

Lees verder

De mooiste dorpen van Toscane - Pitigliano

Het Etruskische dorp Pitigliano maakt deel uit van de mooiste dorpen van Toscane. Een bezoek aan dit dorp mag dan ook niet ontbreken tijdens uw vakantie

Lees verder

De regio Grosseto bevindt zich in het Zuidwesten van Toscane en wordt begrensd door de regio’s Pisa, Siena, Livorno en de Tyrheense zee. Hoofdstad van de regio is de gelijknamige stad Grosseto met zijn middeleeuws historisch centrum.

De regio is opgedeeld in de Maremma, een licht glooiende streek, een Oostelijk meer heuvelachtig gebied en de eilanden van de Toscaanse archipel waartoe Giglio, Monte Argentario, Giannutri en Formiche di Grosseto behoren.

Voor natuurliefhebbers is er de berg Monte Amiato maar vooral de Maremma streek met bijhorend natuurpark is een aanrader. Je kunt er onder andere everzwijnen, valken, pelikanen, vossen, dassen en een groot aantal vogels tegenkomen.

Grosseto heeft maar liefst 160 km kust en biedt dan ook een groot aantal badplaatsen zoals Castiglion della Pescaia, Marina di Grosseto, Punto Ala en de meer mondaine badplaatsen Porto Santo Stefano en Monte Argentario waar het Nederlandse vorstenhuis een graag geziene gast is.

Een must zijn de pittoreske historische centra van steden met een Etruskisch verleden zoals Pitigliano, Sovana, Sorano, Orbetello, Grosseto en Massa Maritima

Grosseto is tevens grond van vele natuurlijke warmwaterbronnen en kuuroorden waarvan de Terme di Saturnia en de Terme di Petriolo de bekendste en de grootste zijn.

Meer info over de regio Grosseto en voornamelijk de Maremma streek vind je op volgende website (Engels, Italiaans en Duits) Turismoinmaremma.it

 

bekijk ook

Cala Violina één van de mooiste strandjes

Het strandje Cala Violina is zonder twijfel één van de mooiste van Toscane. De vertaling …

Geef een reactie

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme