Home » Praktische info » Praktische tip: bescherm je tegen de agressieve tijgermug

Praktische tip: bescherm je tegen de agressieve tijgermug

De tijgermug zanzara tigre
De tijgermug zanzara tigre

Sedert het einde van de jaren ’90 is een zeer agressieve mug in Italië aanwezig die je geen moment met rust laat. Overdag of ‘s nachts, voor de mug maakt het geen verschil uit. Deze mug heet in het Italiaans zanzara tigre (tijgermug) en is overgekomen uit Afrika.

Ieder jaar opnieuw worden er tal van maatregelen genomen tegen het uitbroeien van de eitjes van de tijgermug maar helaas wordt ook de tijgermug steeds resistenter en moeten er steeds nieuwe technieken en producten ontwikkeld worden.

In een stad als Firenze waar de rivier de Arno middendoor stroomt, staan in praktisch alle restaurants die een terras hebben dat uitgeeft op de Arno, toestellen die de lucht benevelen met een voor de mensen onschadelijk gas waardoor de tijgermug op afstand blijft. Anderen gebruiken éénvoudigere systemen zoals kaarsen of spiralen op basis van citronella.

muggen spray
muggen spray

Ook grote belangrijke campings doen grote inspanningen om deze tijgermug te vermijden maar het is toch aangeraden om jezelf te beschermen tegen deze agressieve mug.

In de handel kun je citronella kaarsen of spiraaltjes kopen die de muggen op afstand houden. Deze zijn praktisch wanneer je ter plaatse blijft maar wanneer je er op uit trekt kun je deze niet gebruiken. Hiervoor zijn de sprays aangewezen die je op de ontblote lichaamsdelen aanbrengt. Heb je lichte kleren aan spuit de spray dan ook op deze kledij want de tijgermug steekt ook door lichte kledij!

armbandje tegen de muggen
armbandje tegen de muggen

De laatste tijd zijn ook meer en meer armbandjes in de handel verkrijgbaar die je bescherming geven gedurende 72 uur. Ze zijn tevens op basis van citronella en je kunt ze achteraf bijvullen. Of ze even doeltreffend zijn als de sprays laat ik in het midden.

dopo puntura voor na het steken
dopo puntura voor na het steken

De produkten die in Italië in de handel te koop zijn, heten Autan, Vape en Off en beschermen je gedurende zowat 8 uur. De laatste jaren is vooral Autan tropical populair waarmee men verwijst naar de globale klimaatverandering en Italië steeds meer en meer een tropisch klimaat aanneemt.

Deze producten kun je kopen in zowat alle supermarkten alsook in de apotheek (farmacia) waar je vraagt naar spray contro la zanzara tigre.

Gestoken, wat dan?

Ben je reeds meerdere keren gestoken door de tijgermug dan kun je de spray dopopuntura aanbrengen dat praktisch onmiddellijk de jeuk wegneemt.

In sommige apotheken kun je ook homeopatische produkten tegen muggen kopen. Keuze genoeg dus.

Wil je op voordat je op reis vertrekt deze muggensprays aankopen dan kun je dit in de plaatselijke supermarkt of apotheek of simpelweg online via bijvoorbeeld bol.com die zelfs de dag na je bestelling kan leveren.

 

bekijk ook

Wat koop je bij de tabaccaio?

Het woord tabaccaio of tabaccheria is één van die woorden die je ongetwijfeld meerdere malen …