Regio Pisa

 

Het Vespa en Piaggio museum in Pontedera

Het Vespa en Piaggio museum in Pontedera, nabij Pisa heeft een grote collectie aan unieke bromfietsen en rariteiten en is een must voor iedere motorliefhebber.

Lees verder

Pisa

Pisa enkel bezoeken om zijn wereldberoemde scheve toren is de stad oneer aandoen. Hier vindt u een overzicht van wat deze historische stad te bieden heeft.

Lees verder

Zicht op de kerk S. Andrea en de kasteelmuren

De mooiste dorpen van Toscane – Montescudaio

Het aangename dorpje Montescudaio bevindt zich in de regio Pisa in de vallei van de Cecina en wordt gedomineerd door de resten van het 13de eeuwse kasteel.

Lees verder

Tickets Pisa musea & tours online boeken

Door je tickets voor de musea en tours in Pisa online te boeken vermijd je files en bespaar je heel wat tijd uit. Nu ook in het Nederlands!

Lees verder

Daken Volterra - foto genomen door The Consortium

De rijke geschiedenis van Volterra

Volterra is een bijzondere stad in Toscane. Het is een stad die ooit is gesticht door de Etrusken. Onder tienermeisjes is deze plek bekend uit de Twilight serie

Lees verder

 

De regio Pisa is vooral gekend omwille van zijn wereldberoemde hoofdstad Pisa met zijn scheve toren, het prachtige plein Campo dei Miracoli met de kathedraal, het baptisterium en de begraafplaats Campo dei Santi, uniek in zijn soort.

De regio Pisa strekt zich uit van de Arno tot aan de Ligurische zee en heeft de vorm van een omgekeerd pistool. Het landschap is hoofdzakelijk vlak en behoort niet tot het mooiste van Toscane. Hetzelfde geldt voor de kuststrook die begrensd wordt door industriegebieden en het dus niet aangenaam liggen is op het strand en aan zee.

Over de regio verspreid vind je ook enkele natuurlijke warmwaterbronnen waarbij de mooiste en meest bekende deze zijn van San Giuliano Terme, op slechts 7 km van de stad Pisa.

Behalve de stad Pisa is Volterra het enige stadje de moeite waard van een bezoek. Volterra is een middeleeuws stadje dat op een heuveltop ligt vanwaar je een prachtig zicht krijgt op het omliggende landschap. Het stadje heeft een aantal prachtige monumenten waaronder de kathedraal, het baptisterium, een versterkte burcht uit de tijd van de Medici en een Romeins amfitheater. Bovendien zijn nog grote stukken middeleeuwse stadsmuur met bijhorende stadspoorten aanwezig wat een bezoek aan de stad de moeite waard maakt.

Dat het stadje tot de verbeelding spreekt is ook niet ontgaan aan de makers van de film The Twilight Saga: New moon uit 2008, die er enkele opnames deden.

Liefhebbers van de Vespa tenslotte kunnen terecht in het Vespa en Piaggio museum in Pontedera.

 

bekijk ook

Het klooster Certosa di Calci nabij Pisa

Op nauwelijks 10 kilometer van de kunststad Pisa ligt het prachtige 14de eeuwse klooster Certosa …

Geef een reactie

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme