Home » Kunststeden » Firenze » Firenze praktisch » Met de bus vanuit Pisa luchthaven naar Firenze

Met de bus vanuit Pisa luchthaven naar Firenze

Heb je een stedentrip naar Firenze (Florence) geboekt en land je op de luchthaven van Pisa (Pisa aeroporto) dan kun je kiezen tussen de trein, een auto huren, een taxi en de bus om op je bestemming in Firenze te geraken.

De bus is zonder twijfel het gemakkelijkste. Vanuit de luchthaven vertrekken er namelijk elk uur één of meerdere bussen die je in ongeveer 70 minuten naar de kunststad brengen.

de autobus van Autostradale

Momenteel zijn er 2 maatschappijen, namelijk Autostradale en Sky Bus Lines Caronna. Tot voor enkele jaren werd deze dienst enkel verzorgd door Terravision en waren de prijzen heel wat goedkoper maar op de 1 of andere manier is Terravision in Toscane geweerd en zijn de prijzen de hoogte ingeschoten.

Een ticket koop je in de zaal waar je je bagage ophaalt of aan het loket net buiten de ingang van de luchthaven.

loket in de bagage zaal
de loketten van de 2 busmaatschappijen

Prijzen en uurregeling

De kostprijs is €12 voor een enkele rit en €24 voor een heen en terug ticket. Kinderen tussen 2 en 12 jaar betalen slechts €6 en baby’s tot 2 jaar helemaal niets.

Van maandag tot vrijdag vertrekken er bussen vanaf 8.45 tot 0.20 vanuit Pisa luchthaven naar Firenze Santa Maria Novella. De eerste bus vertrekt vanuit Firenze om 3.30 en de laatste om 21.45. In het weekend geldt dezelfde regeling met uitzondering dat de laatste bus vanuit Firenze vertrekt om 18.50.

Hieronder vind je de volledige uurregeling.

 

De bus vertrekt vanop de parking van de luchthaven van Firenze, op 20 meter van de kiosk en zet je af aan het station van Firenze Santa Maria Novella in Piazzale Montelungo. Van daaruit is het slechts 5 minuten tot aan het historisch centrum.

Wil je minder uitgeven dan moet je de Flixbus nemen. Je betaalt dan slechts €5 voor een enkele reis en €10 voor een heen en terug ticket. Je moet er dan wel voor naar via Pietrasantina dat 5 km van de luchthaven verwijderd is. De bus laat je wel in Firenze achter op dezelfde plaats als de andere 2 busdiensten (meer info).

 

bekijk ook

Praktische tips ter voorbereiding van je vakantie

De beste campings van Toscane Toscane heeft een ruim aanbod aan campings, zo’n 169 in …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme