Home » Eten en drinken » Het ijscrème festival in Firenze

Het ijscrème festival in Firenze

Houd je van heerlijke Italiaanse ijsjes dan moet je zeker en vast een bezoek brengen aan het gelato festival in Firenze. Dit jaar zijn er zelfs 2 data voorzien: de eerste van 21 tot 25 april en de tweede van 1 tot 4 september (finale met uitreiking prijzen). Plaats van het gebeuren is het prachtige plein Piazzale Michelangelo van waaruit je een prachtig zicht hebt op het historische centrum van Firenze.

gelato festival 01

Het Gelato Festival wordt nog maar enkele jaren georganiseerd en heeft plaats in verschillende Italiaanse en buitenlandse steden. De deelname van Berlijn , Londen en Valencia is nieuw en toont het succes van dit festival.

gelato festival 02

Tijdens het festival worden er enkel nieuwe smaken en combinaties voorgesteld door de belangrijkste ijscrèmemakers uit Europa maar voornamelijk uit Italië, plaats waar de ijscrème ontstond.

Het principe is simpel: om te kunnen proeven en het beste ijsje te belonen dien je een gelatocard te kopen, deze kost €12 online maar hiermee kun je wel 14 smaken proeven. Een gelatocard kun je ook de dag zelf ter plaatse kopen maar dan kost het iets meer (prijs is niet bekend)

gelato festival 03

gelato festival 04

 

Praktisch

De 1ste datum is van 21 tot 25 april

De 2de datum is van 1 tot 4 september

Openingsuren: van 12.00 tot 22.00

Plaats: Piazzale Michelangelo – Firenze

Officiële website: www.gelatofestival.it

 

bekijk ook

5 musea in Firenze om te bezoeken met kinderen

De stad Firenze bezoeken met kinderen is een unieke belevenis voor zowel de kids als …