Home » Kunststeden » Firenze » Bezienswaardigheden Firenze » Een tip voor een originele avond in Firenze

Een tip voor een originele avond in Firenze

Ik heb onlangs een schitterende avond gehad in Firenze en wil jullie graag deze tip delen.

Ik had een drukke dag gehad en rond 17.30 was het hoog tijd voor een aperitivo. Er zijn zoveel plekjes waar je van een lekkere Spritz, Ugo of een glaasje Prosecco kan genieten bij een gezellige babbel. Wij verkozen een terrasje op de hoek tussen Via Faenza en Via del Giglio.

Na onze welverdiende aperitivo begaven we ons naar het centro Il Fuligno, nabij de Mercato Centrale om de Medici Dynasty show te zien.  Ik had de tickets op voorhand online gekocht om toch zeker te zijn dat we een plaatsje gingen kunnen bemachtigen. De show had plaats in een schitterend klein barokke kerkje dat ooit toebehoorde aan een klooster.

Voor het begin van iedere show kan je de binnentuin van het oude klooster bezoeken en in de gebouwen kan je zelfs enkele verborgen juweeltjes van het klooster zien. De gastheren leiden je rond maar je kan ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Dit is een unieke gelegenheid om één van de verborgen plekjes, waar Firenze zo vol van is, te ontdekken.  Verrassing is gegarandeerd!

De show zelf duurt ongeveer 1 uur, van 19 tot 20 uur. Ze wordt gesproken in het Engels en centraal staan Gian Gastone e Anna Maria Luisa de Medici, broer en zus, en tevens de laatste generatie van de machtige Medici familie.

Firenze heeft veel aan Anna Maria Luisa te danken, ze heeft er namelijk voor gezorgd dat alle rijkdom van de Medici in de stad Firenze is gebleven. De show gaat over familie intriges, rijkdom, macht en gevoelens. In korte tijd worden enkele interessante anekdotes over de Medici dynastie uit de doeken gedaan, in een prachtig kader. De decors met klank- en lichtshow zorgen voor de nodige sfeer en voor de Engelse tekst hoef je je geen zorgen te maken, ben je even de draad kwijt, dan pik je hem zo terug op!

Het prachtige spektakel eindigde om 20.15 uur: perfecte timing voor het avondeten! Wij kozen de trattoria Zaza, op het pleintje piazza Mercato Centrale, bekend voor zijn lekker typische toscaans eten!

Wil je deze prachtige show bijwonen check dan voor alle zekerheid het precieze adres uit op de website www.medicidynasty.com, want voor een nieuw seizoen wordt soms een nieuwe locatie uitgekozen.

Artikel door Kristel Campaert

Heb jij ook een tip of een leuk idee, evenement, reiservaring of dergelijke en wil je dit delen met de andere Toscane liefhebbers stuur dan een mailtje naar gunther@opvakantienaartoscane.info

 

bekijk ook

Herfst en daar is de kastanje

De herfstperiode in Toscane staat synoniem met de kastanje. In heel wat bergdorpjes worden dan …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme