Home » Regio Massa e Carrara » Een bezoek aan een marmergroeve

Een bezoek aan een marmergroeve

Tijdens een bezoek aan de marmergroeven van Carrara mag je ongetwijfeld de Cave di Fantiscritti niet overslaan. Deze kathedraal van marmer is de bekendste en mooiste van Carrara, het was hier dat Michelangelo zijn blokken marmer zorgvuldig ter plaatse kwam selecteren.

marmergroeve Fantiscritti-foto Vincenzo Toia
marmergroeve Fantiscritti – foto Vincenzo Toia

De grot kan je enkel tegen betaling bezoeken. Een busje brengt je in het centrum van de groeve waarna je te voet je tocht onder leiding van een gids verderzet. Neem zeker een trui mee want binnen is de temperatuur slechts 15°C. De marmergroeve is nog steeds actief en je krijgt een perfecte indruk hoe de blokken uitgehakt en verplaatst worden, de machines en de deskundige uitleg van de gids helpen je daarbij.

De groeve wordt tevens gebruikt voor tijdelijke kunsttentoonstellingen en evenementen zoals piano concerten.

Booking.com

Bij de marmergroeve vind je ook het gratis openluchtmuseum cavamuseo waar je de verschillende materialen en technieken ziet die doorheen de tijd werden gebruikt om de gigantische blokken uit te zagen. Er staat ondermeer een reconstructie van een arbeidershuisje dat je laat zien in welke omstandigheden de arbeiders leefden, wiens meest kostbare bezit hun werkschoenen waren waarop ze zeer zuinig waren. Een nieuwe zool plaatsen kostte maar liefst 15 werkdagen!

ingang cavamuseo
ingang cavamuseo

Aan de ingang vallen onmiddellijk de levensgrote marmeren beelden op van arbeiders en ossen die ooit ingezet werden om de zware blokken te verplaatsen. Aan het einde van het museum is een souvenirwinkeltje aanwezig waar je kleine en grote objecten in marmer kunt aankopen.

Praktische informatie

Ligging

de cave di Fantiscritti bevinden zich in Miseglia, nabij Carrara

Openingsuren:

  • april, september en oktober: dagelijks: 11.00 – 17.00
  • mei en juni: dagelijks 11.00 – 18.00
  • juli en augustus: dagelijks 10.00 – 18.00

Toegangsprijs:

  • volwassenen: €10,
  • kinderen tussen 6 en 12 jaar: €5

Websites:

 

bekijk ook

Het dino museum in Firenze

Een bezoek aan het dinosaurussen museum in Firenze is een ideale gelegenheid voor gezinnen met …