Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Regio Arezzo » Wandelen naar de top van de Poggio della Regina

Wandelen naar de top van de Poggio della Regina

Vanuit het plaatsje Casa Biondo vertrekt er een aangename wandelroute die je naar de resten van het Etruskische kasteel op de top van de berg Poggio della Regina brengt. De top ligt op 913 meter en als je weet dat Casa Biondo op 285 meter ligt dan moet je een hoogteverschil van ongeveer 630 meter overwinnen.

de ruïnes van het Etruskische kasteel

Om de top te bereiken moet je zo’n 8 km wandelen maar het is de moeite waard: je krijgt er een mooi zicht op de Valdarno streek en de omliggende bergketens Poggio Tre Confini, Poggio uomo di sasso, Monte Acuto en Poggio Castelluccio. Vanuit de top zie je tevens de koeltorens van de electriciteitscentrale van Santa Barbara met onderliggend kunstmatig stuwmeer.

Je laat het best de auto achter op het parkingetje ter hoogte van de splitsing waar de wandeling begint. Van daaruit neem je het meest rechtse straatje en ben je vertrokken voor je 8 km lange wandeltocht.

Je wandelt er eerst tussen de olijfbomen en passeert ook enkele mooie villa’s maar al vlug maken deze plaats voor ruigere beplantingen zoals ginestre, kastanjebomen, eiken, …

Ben je er in het juiste seizoen dan kan je zelfs verse frambozen van de struiken plukken.

Tijdens de wandeling krijg je voor het grootste gedeelte een mooi zicht op de flanken van eerder vermelde bergketens. Bovendien is er voldoende ruimte om tussen de resten van het Etruskische kasteel te genieten van een welverdiende picknick. Er is zelfs een tafel met banken voorzien.

heerlijk picknicken op de top

Reken voor de heen- en terugtocht van de wandeling toch minimum op 3 uur.

Wens je nog een stuk bij te wandelen dan kan je best de auto laten staan in de gemeente Pian di Sco en de prachtige weg Sette Ponti te volgen tot aan Casa Biondo waar je de weg steil omhoog volgt tot aan de splitsing waar de wandeltocht begint.

Praktische informatie:

  • Startpunt: Casa Biondo – Piandisco (regio Arezzo) > link naar google maps
  • Afstand: 16 km heen en terug
  • Duur: minimum 3 uur

 

bekijk ook

Ontspannen in I laghi della tranquillita

Feestdagen zoals kerstdag, nationale feestdag en pasen worden door de Italianen benut om samen met …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulamaenpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme