Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Accomodaties » autovakantie » Uitstapje naar het Gardameer

Uitstapje naar het Gardameer

Gardameer

Veel reizigers die op weg zijn met de auto naar Toscane passeren vaak onopgemerkt het Gardameer, het grootste meer van Italië. We raden aan om eens een tocht hier naar toe te maken, Het prachtige Gardameer ligt in Noord-Italië halverwege tussen Venetië en Milaan en bekleedt een oppervlakte van maar liefst 370 km ².

Het Gardameer, bekend om zijn schoonheid,  is een mix van schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en promenades waardoor het een erg geliefde toeristische bestemming is. De omgeving van het Gardameer is rijk aan prachtig landschap met de aan de noordelijke kant van het meer vooral schilderachtige stadjes en dorpen te midden van adembenemende bergen en rotsachtige kliffen terwijl het zuidelijke gedeelte van het meer veel zachter is met steden en dorpen gelegen tussen zacht glooiende heuvels en groene landschappen. De oostelijke rand van het Gardameer wordt gedomineerd door de onmiskenbare top van de Monte Baldo, torenhoog boven 2000m boven het kristalheldere water.

Gardameer 2Door het gematigde klimaat gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een overvloed aan weelderige en mooie natuur, is het Gardameer nog aantrekkelijker voor toeristen. De schilderachtige stadjes en dorpen rond het meer lijken zo nog gezelliger.

Het meer en de omgeving heeft ook veel andere dingen te bieden, zoals sport en andere activiteiten. De noordelijke steden Torbole, Riva en Limone zijn populair bij watersporters uit de hele wereld die graag een bezoek aan het meer brengen voor te zeilen of te windsurfen. Door de vele stadjes en dorpen rond het meer zijn er meer dan genoeg campings en hotels te vinden.

De steile bergen en kliffen van de noordkust houden de warme lucht samen waardoor een sterke wind ontstaat die perfect is voor zeilen en surfen. Deze winden, bekend als ora volgens de lokale bevolking, zijn niet alleen populair bij zeilers, maar zijn ook voor de vele bezoekers die aan het meer verblijven, een welgekomen verkoelende bries tijdens de hete zomermaanden.

Het Gardameer is ook ideaal gelegen voor excursies in de buurt. Dagtochten naar Venetië, Verona en Milaan zijn erg populair bij bezoekers die rond het meer verblijven.

bekijk ook

Praktische info: tanken in Italië

Het kan misschien in eigen land iets doodgewoons blijken maar een probleempje geven wanneer je …

Geef een reactie

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme