Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Kunststeden » Firenze » Firenze praktisch » Pas op voor de autovrije zone ZTL

Pas op voor de autovrije zone ZTL

In praktisch alle steden en ook meer en meer de historische centra van belangrijke dorpen en gemeenten tref je een autovrije zone aan die enkel toegelaten is voor bewoners die over een geldige bewonerskaart beschikken.

autovrije zone ZTLDeze zone herken je aan het bord met opschrift ZTL wat zoveel wil zeggen als Zona Traffico Limitato (zone met beperkt verkeer). In de meeste steden en dorpen geldt het verbod enkel overdag op werkdagen tussen 07.30 en 19.30 en is het ’s avonds wel toegelaten om deze zones binnen te rijden. Een werkdag herken je in Italië door het symbool van 2 hamers die een X vormen.

In een drukke toeristische stad zoals Firenze geldt ook een verbod vanaf donderdag tot en met zaterdag tijdens de uren 23.00 en 03.00, dit evenwel enkel tijdens het toeristisch seizoen. Rijd je toch een ZTL zone binnen dan wordt de nummerplaat van je wagen of huurwagen geregistreerd en mag je je verwachten aan een boete.

Ben je verplicht om de ZTL zone binnen te rijden om aan je hotel of parkeergarage te geraken, meld dit dan onmiddellijk aan de balie of aan de verantwoordelijke die dit zal doorgeven aan de verkeerspolitie waardoor je boete wordt ongedaan gemaakt.

Electrische busjes in historische centra

In steden zoals Firenze, Siena, Pisa, Lucca en Arezzo laat je feitelijk best de auto achterwege en parkeer je best in één van de ondergrondse parkeergarages op parkeerplaatsen aan de rand van de stad en neem je de bus naar het centrum (meer info over alle parkeerplaatsen in Firenze). Wil je een bus nemen in het centrum dan maak je gebruik van één van de kleine gezellige electrische busjes. Let op dat je de auto parkeert op een parkeerplaats afgebakend met blauwe lijnen, de witte zijn enkel voor bewoners!

elektrische bus Firenze

 

bekijk ook

Praktische info: parkeerplaatsen in Firenze

Firenze, net zoals de meeste Italiaanse grootsteden, bezoek je best zonder auto, het verkeer is …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme