Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » stadjes en dorpen » De mooiste stadjes en dorpen » Het mondaine Porto Santo Stefano

Het mondaine Porto Santo Stefano

Porto Santo Stefano 02

Op de flanken van de berg Monte Argentario in de regio Grosseto bevinden zich 2 pittoreske mondaine badplaatjes: Porto Santo Stefano en Porto Ercole. Porto Santo Stefano is de grootste van de 2 en is tevens de hoofdstad van het schiereiland Monte Argentario.

In Porto Santo Stefano bevinden zich 2 haventjes: Porto Vecchio en Porto del Valle. Porto Vecchio is de oudste haven en kreeg vooral een strategische waarde  onder impuls van koning Filips II van Spanje die op het einde van de 15de eeuw de stad inlijfde. Hier kun je de mooiste bootjes en yacht terugvinden en bewonderen.

De oude haven Porto Vecchio in Porto Santo Stefano
De oude haven Porto Vecchio in Porto Santo Stefano

In de maand juni heeft hier de Argentario Sailing Week plaats, een zeilwedstrijd die 3 dagen duurt met klassieke zeilboten waarvan sommigen teruggaan tot het begin van de 20ste eeuw.

De zeilwedstrijd Argentario Sailing Week
De zeilwedstrijd Argentario Sailing Week

 

Porto del Valle bereik je na een stuk boulevard en is de grootste van beiden. Van hieruit vertrekken de veerboten naar de eilanden Giglio en Giannutri.

Van de periode van de Spaanse bezetting dateert ook het versterkte fort Fortezza Spagnola dat zich bevindt op het hoogste punt van Porto Santo Stefano en diende als uitkijkpost voor het aankondigen van piraten en vijandige troepen. Binnenin het fort is een museum ondergebracht gewijd aan de scheepsbouw en aan de archeologische onderwatervondsten. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

de oude haven met het fort op de achtergrond
de oude haven met het fort op de achtergrond

Het is vooral heerlijk wandelen op de boulevards en dan vooral ’s avonds wanneer er ook veel kraampjes met allerlei souvenires opgesteld staan. Overal in het stadje vindt je ook bars en restaurants waarvan sommigen een terras hebben dat uitgeeft op de Tyrrheense zee.

Praktische informatie

Ligging: Porto Santo Stefano ligt aan de Tyrrheense zee, op 10 km van Orbetello, 12 km van Porto Ercole en 40 km van Grosseto

Overnachten in Porto Santo Stefano of omgeving > aanbod en promoties

 

bekijk ook

Patate al forno (aardappelen in de oven)

Patate al forno, letterlijk vertaald aardappelen in de oven, is één van mijn favoriete bijgerechten. …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulamaenpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme