Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Streken » Chianti streek » Het dorpje Villa a Sesta in de Chianti streek

Het dorpje Villa a Sesta in de Chianti streek

WP_20140715_042 (800x450)

Villa a Sesta is een klein gezellig ruraal dorpje dat zich temidden de prachtige Chianti streek bevindt en de moeite waard is om eventjes halt te houden en te wandelen in de kleine pittoreske straatjes. De geschiedenis van het dorpje gaat terug tot de 8ste eeuw maar daar is niets meer van te merken.

Het huidige aanzien van Villa a Sesta is terug te brengen tot de 16de en de 19de eeuw en dat is dan ook terug te zien aan de woningen en de smalle steegjes waarvan sommigen overdekt zijn. De hoofdkerk Pieve di Santa Maria, die zich op het centrale pleintje bevindt is uitgevoerd in een neoklassieke stijl en werd gebouwd rond het midden van de 19de eeuw.

WP_20140715_034 (450x800)
Kerk Pieve di Santa Maria

In de buurt van Villa a Sesta langs de weg SP84 richting San Gusmé vind je één van de modernste wijnkelders terug die dezelfde naam als het dorpje draagt. Vanaf de straat zie je reeds de moderne architectuur terug.

de moderne wijnkelder van het domein villa a sesta
de moderne wijnkelder van het domein villa a sesta

Wie wenst kan het wijndomein bezichtigen waarbij ondermeer een bezoek aan de wijnkelders, de wijnvelden, de olijfolieperserij, het museum van de wijn en de enotheek op het programma staan. Natuurlijk staan enkele degustaties op het programma. Meer info vind je op www.villasesta.com (Engels, Duits en Italiaans).

Verder vind je in de buurt het pittoreske middeleeuwse ommuurde San Gusmé, het prachtige kasteel Castello di Brolio, het Chianti stadje Castelnuovo Berardenga en iets verder Rapolano Terme met zijn warmwaterbronnen en thermen.

Ligging

Villa a Sesta ligt op ongeveer 30 km van Siena, op 75 km van Firenze en op 80 km van Arezzo

Meer foto’s

 

 

bekijk ook

Sarteano in de Val d’Orcia streek

Sarteano is een klein dorpje in de beroemde Val d’Orcia streek. Het is niet zo …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme