Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Kunststeden » Firenze » Bezienswaardigheden Firenze » Het dino museum in Firenze

Het dino museum in Firenze

Een bezoek aan het dinosaurussen museum in Firenze is een ideale gelegenheid voor gezinnen met kinderen die op stedentrip zijn in Firenze en eens nood hebben aan iets anders dan cultuur en dan denk ik in de eerste plaats aan de kinderen.

Het museum bevindt zich in nabijheid van het plein Piazza San Marco en behoort toe aan de universiteit van Firenze, afdeling Natuurwetenschappen. Dit houdt in dat de openingsuren nogal verschillen van deze van de meeste musea.

Het museum bestaat uit 2 grote en een kleiner recenter zaaltje. In de eerste 2 vind je voornamelijk resten en fossielen van dinosaurussen, reptielen en vogels.

Je vindt er ook een mooi overzicht van enkele soorten alsook een tijdslijn van het ontstaan van de eerste reptielen tot aan de aanwezigheid van de mens. De meeste fossielen zijn gevonden in Toscane en meer bepaald in de streek rond Figline Valdarno.

Er zijn een aantal mammoets te zien die voor de gelegenheid allemaal een typische Italiaanse naam hebben gekregen. Daarnaast kun je ondermeer nog tijgers, kleinere dino’s en voorlopers van het paard bewonderen.

In de meest recente zaal is het skelet van een walvis opgesteld en merk je pas hoe groot deze zoogdieren in het echt zijn.

Praktische informatie

Adres: Het museum van de dinosaurussen bevindt zich in Via Giorgio La Pira 4 in Firenze, een zijstraatje van het plein Piazza San Marco.

Openingsuren: in de zomer dagelijks van 10.30 tot 17.30 behalve op woensdag (sluitingsdag)

Toegangsprijzen: €6,00 volwassenen; €3,00 tussen 6 en 14 jaar; gratis tot 6 jaar.

 

bekijk ook

Romaanse architectuur in Toscane

Waar kan je de belangrijkste bouwwerken uit de Romaanse periode in Toscane terugvinden? Voornamelijk in …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulamaenpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme