Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Blog » Diner op basis van everzwijn

Diner op basis van everzwijn

Everzwijn, in het Italiaans cinghiale genoemd, is in Toscane één van de belangrijkste streekproducten. De meeste restaurants bieden dan ook dit streekgerecht aan als primo (met pasta) en als secondo (als stoofpotje). Wil je eens iets anders waar het er veel volkser aan toe gaat dan moet je ongetwijfeld naar de sagra del cinghiale. Hier geen keramiek borden en klassewijnen maar plastic borden en bestek en een zelfgemaakte streekwijn.

sagra del cinghiale 01

De medewerkers lopen tussen de lange tafels door en scheppen de gerechten rechtstreeks uit de pot in je bord. Heb je niet genoeg dan vraag je simpelweg nog een portie bij. Ondertussen wordt er lustig op door gebabbeld over politiek, het alledaagse leven, vrouwen en natuurlijk ook over voetbal, we zitten immers in Italië.

sagra del cinghiale 02

Je vindt de sagra del cinghiale op verschillende plaatsen in Toscane en dan vooral aan het begin en het einde van het jachtseizoen. Ze worden meestal georganiseerd door de plaatselijke jachtclub en het zijn hoofdzakelijk de vrouwen van de jagers die de recepten bereiden. Wij gingen naar de sagra del cinghiale in het clubhuis (circolo) van Gaville nabij Figline Valdarno waar Sting zijn wijndomein heeft, jammergenoeg voor ons was hij helaas niet aanwezig.

sagra del cinhiale 03

Het menu bestond uit het typische Toscaanse voorgerecht van crostini Toscani, hesp en salami gevolgd door tagliatelle met saus van everzwijn (tagliatelle al sugo di cinghiale) als primo, een stoofpotje van everzwijn (cingiale all’umido) als secondo en tenslotte een millefoglie (gebak van bladerdeeg en crème) als dessert, samen met een glas spumante.

sagra del cinghiale 04
Stoofpotje van everzwijn

 

dessert millefoglie
dessert millefoglie

Tijdens het dessert werd traditioneel de tombola gehouden waarbij je hespen, pecorino kaas en salami’s kon winnen. Na het feest gingen we allen richting bar voor de espresso koffie en limoncello of amaro.

de tradionele tombola
de tradionele tombola

Wil je zelf deelnemen aan een sagra del cinghiale neem dan een kijkje op de website van SagreToscane.com waar je een overzicht krijgt van alle sagre in Toscane met bijhorende data.

 

bekijk ook

La Befana de Italiaanse Sint Niklaas

Hoe vreemd het voor ons Belgen en Nederlanders ook mag klinken: Sint Niklaas als kindervriend …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme