Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Kunststeden » Firenze » Firenze praktisch » De parking Villa Costanza om Firenze te bezoeken

De parking Villa Costanza om Firenze te bezoeken

Sinds juni 2017 is de parking Villa Costanza in Scandicci geopend. Het belangrijkste aan deze parking is dat ze langs de autosnelweg A1 ligt en rechtstreeks in verbinding staat met de tram die je naar het historisch centrum van Firenze brengt.

Er vertrekt een tram iedere 3 à 4 minuten waardoor deze manier dus de ideale is om Firenze te bezoeken zonder auto en geen parkeerplaats te moeten zoeken! (meer info over de tram)

Waar bevindt zich de parking?

Villa Costanza ligt langs de autosnelweg A1 in Scandicci en is aangeduid door een groot paneel met de tekst “Parcheggio Villa Costanza – a pagamento”.

De parking heeft een eigen op- en afrit in beide richtingen, dus zowel richting Firenze als Bologna. Op die manier is het gemakkelijk om je rit verder te zetten of terug te keren naar je vakantiehuis, hotel of camping waar je verblijft.

Heb je nog geen tijd gehad voor ontbijt, lunch of avondeten dan kan je dit in de bar restaurant The Florence Gate die zich aan de halte van Scandicci bevindt. Je vindt er tevens een winkel met streekproducten, handig om bij je terugkeer nog een souvenir mee te nemen.

Tarieven en service

Er zijn in totaal 505 parkeerplaatsen voor auto’s en een tiental plaatsen voor campers en autobussen. Deze laatste zijn verplicht om te reserveren. Er is een toilet, toeristische dienst en dus een bar aanwezig. Campers kunnen geen gebruik maken van electriciteit en water, dit om te vermijden dat ze er lang zouden verblijven.

Bovendien is er aan de oprit van de parking een electronisch bord met aanduiding van het aantal nog vrije plaatsen.

De tarieven voor de parking vallen zeer goed mee, bovendien zijn de eerste 30 minuten voor auto’s en campers gratis:

  • Voor auto’s slechts €0.50 per uur, €2 voor 4 uur en €7 voor een volledige dag.
  • Voor campers €3 voor 4 uur (minimum tarief) en €10 voor een ganse dag
  • Voor bussen de eerste 30 minuten €5.50, per uur €11.00 en voor een volledige dag €50.

De rit met de tram kost je €1,20 voor een enkele rit en €2,4 voor een rit heen en terug. Een ticket kun je kopen aan het betaalautomaat aan het perron.

Meer info vind je op de officiële website parcheggiovillacostanza.it (italiaans en engels)

 

bekijk ook

Praktische info: parkeerplaatsen in Firenze

Firenze, net zoals de meeste Italiaanse grootsteden, bezoek je best zonder auto, het verkeer is …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme