Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Streken » Chianti streek » Het Chianti stadje Castelnuovo Berardenga

Het Chianti stadje Castelnuovo Berardenga

Plein Piazza Marconi
Plein Piazza Marconi

Castelnuovo Berardenga maakt samen met Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti en Radda in Chianti deel uit van de 4 Chianti Classico stadjes die liggen op het grondgebied van Siena. De omgeving van Castelnuovo wordt dan ook gekenmerkt door Chianti Classico wijn- en olijfboomgaarden en wijnkastelen die je kunt bezoeken en waar je de beroemde wijn kunt proeven en kopen.

De naam Castelnuovo Berardenga komt voort van het graafschap van de familie Berardenghi die op de huidige plaats een nieuw kasteel (castello nuovo) liet bouwen.

Ligging

Castelnuovo Berardenga ligt op 20 km van Siena en op 85 km van Firenze

Bezienswaardigheden

Centrum Castelnuovo Berardenga

Het centrum van Castelnuovo Berardenga wordt gekenmerkt door smalle straatjes en pleintjes waar het gezellig wandelen is. Het hart van Castelnuovo is het prachtige plein Piazza Marconi dat momenteel terug in zijn oude glorie wordt hersteld en waar, naast de prachtige paleizen ook een oude waterpomp te bewonderen is die tot diep in de 20ste eeuw gebruikt werd door de plaatselijke bevolking.

WP_20140715_049 (450x800)

De belangrijkste kerk is de Propositura dei Santi Giusto e Clemente (gelegen aan Piazza Matteotti) en dit niet zozeer voor zijn architectuur want de kerk is uitgevoerd in een neoklassieke stijl aan het midden van de 19de eeuw maar wel voor de Madonna uitgevoerd door de schilder Giovanni di Paolo in 1426.

kerk Propositura dei Santi Giusto e Clemente
kerk Propositura dei Santi Giusto e Clemente

Net voor de ingang van Castelnuovo Berardenga vind je de prachtige villa Chigi Saracini, gebouwd aan het begin van de 19de eeuw op de oude muren van het kasteel en waar ieder jaar op het einde van Juni het theaterfestival Il Bruscello plaatsheeft in de prachtige tuin.

In de omgeving

Op enkele kilometers afstand van Castelnuovo Berardenga vind je ondermeer het pittoreske dorpje San Gusmé, het prachtige wijndomein Villa d’Orcena, het prachtige klooster van Pontignano en de warmwaterbronnen van Rapolano Terme.

Praktische informatie

toeristische dienst klein Dienst toerisme: piazza Matteotti 11, tel. 0577 355500

overnachten klein Overnachten in en rond Castelnuovo Berardenga > aanbod en prijzen

 

Meer foto’s

 

bekijk ook

Sarteano in de Val d’Orcia streek

Sarteano is een klein dorpje in de beroemde Val d’Orcia streek. Het is niet zo …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme