Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Bezienswaardigheden » De mooiste dorpen van Toscane

De mooiste dorpen van Toscane

De Provincie Toscane, gelegen in Midden Italië, biedt samen met de provincie Lazio het grootste aantal bezienswaardigheden. Ieder jaar opnieuw komen maar liefst 40 miljoen toeristen deze prachtige streek bezoeken. Het aanbod aan kunst, geschiedenis en adembenemende landschappen is in geen enkele andere regio van Italië terug te vinden.

In grote lijnen kunnen we zeggen dat Toscane is ingedeeld in steden, gemeenten en dorpen.

IMG_1754
bordje dat aanwijst dat dorp behoort tot één van de mooiste dorpen van Italië

De belangrijkste steden zijn Firenze, Siena, Pisa, Arezzo en Lucca waarbij de eerste 3 deel uit maken van het UNESCO werelderfgoed.

Als mooiste gemeenten gelden San Gimignano, Pienza, Volterra, Cortona, Montalcino, Montepulciano en Monteriggioni. Het zijn allemaal pareltjes en dan ook druk bezocht van maart tot oktober, bovendien maken San Gimignano en Pienza deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

Het grootst in aantal zijn ongetwijfeld de dorpen (in het Italiaans borghi genoemd). Een speciale categorie zijn de pittoreske dorpen die op een heuveltop of temidden de wijnvelden of olijfbomen liggen en die sedert een 20 tal jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen. Sommige dorpen zijn zelfs zo mooi en uniek dat ze een erkenning hebben gekregen en behoren tot de mooiste dorpen van Italië (In het Italiaans genaamd “I Borghi più belli d’Italia“).

In Toscane zijn er maar liefst 16 dorpen die deze titel, die voor het eerst in 2001 werd toegekend, mogen gebruiken. Stuk voor stuk zijn het pareltjes en hebben hun bijzondere waarde te danken aan verchillende aspecten zoals ondermeer hun ligging, geschiedenis, architectuur, gastronomie, tradities, cultuurhistorische waarde, …

De 16 zijn nogal verspreid over Toscane en zijn als volgt verdeeld:

 

De mooiste dorpen van Toscane – Suvereto

Het pittoreske Suvereto, gelegen in de regio Livorno, biedt naast een prachtig historisch centrum tevens een groot aanbod aan feesten en evenementen.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – Montescudaio

Het aangename dorpje Montescudaio bevindt zich in de regio Pisa in de vallei van de Cecina en wordt gedomineerd door de resten van het 13de eeuwse kasteel.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – Castiglione di Garfagnana

Castiglione di Garfagnana is samen met Monteriggioni één van de weinige dorpen in Toscane die nog volledig ommuurd zijn wat het redelijk uniek maakt.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – San Casciano dei Bagni

San Casciano dei Bagni is een gezellig pittoresk dorpje dat zijn ontstaan te danken heeft aan de aanwezigheid van maar liefst 42 natuurlijke warmtebronnen.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – Poppi

Het dorpje Poppi wordt gedomineerd door het middeleeuwse kasteel Castello dei Conti Guidi dat als inspiratiebron diende voor het Palazzo Vecchio van Firenze.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – Scarperia

Scarperia bevindt zich in de Mugello streek in de regio Firenze en is vooral bekend om zijn prachtige paleis Palazzo dei Vicari en zijn productie van messen.

lees meer

De mooiste dorpen van Toscane – Sovana

Het pittoreske Sovana in de regio Grosseto was ooit bisschopszetel en zelfs stad alhoewel het feitelijk enkel uit een plein en enkele straten bestaat.

lees meer

De 5 mooiste dorpen van Toscane

Toscane is rijk aan pittoreske dorpen, het is dan ook niet éénvoudig maar niet onmogelijk om er 5 uit te kiezen die er echt uitspringen.

lees meer
site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme