Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net
Home » Accomodaties » 5 redenen om Toscane te bezoeken in de herfstperiode.

5 redenen om Toscane te bezoeken in de herfstperiode.

De meeste mensen boeken hun vakantie in Toscane in de zomerperiode omdat ze vaak niet anders kunnen: grote vakantie kinderen, verplicht verlof, … Wie op vakantie naar Toscane kan gaan in de herfstperiode moet dit ongetwijfeld doen, het heeft heel wat voordelen en het is ten zeerste aangeraden omwille van de volgende redenen:

Toscaanse platteland in de herfst
Toscaanse platteland in de herfst

Minder toeristen

In deze periode tref je veel minder toeristen aan met veel positieve gevolgen: minder druk op de wegen, minder lange wachtrijen aan de musea, een tafel reserveren in een restaurant is niet altijd noodzakelijk, enz. Houd er wel rekening mee dat in deze periode de openingsuren van de meeste musea gereduceerd zijn.

Goedkoper

Doordat het minder druk is zijn er ook minder volgeboekte hotels en dien je dus niet maanden op voorhand te boeken. Een ander voordeel is dat de prijzen lager zijn dan in de zomerperiode waardoor je heel wat geld kan besparen. Eén nadeel is dat veel vakantiehuizen vanaf oktober de deuren sluiten waardoor je dus een kleiner aanbod hebt.

Groot aanbod aan sagre e feste

De herfstperiode is traditioneel de periode van de olijvenpluk, kastanjes, champignons (vooral funghi porcini) en truffels wat dan ook gepaard gaat met een groot aanbod aan sagre e feste ofwel feesten in het teken van deze streekproducten. Ieder dorp organiseert wel één of andere sagra waar je de typische producten kunt proeven en aankopen.

degustatie en verkoop van verse olijfolie
degustatie en verkoop van verse olijfolie

Aangename temperaturen

De hoge temperaturen van juli en augustus zijn in deze periode niet meer aan de orde. Gewoonlijk is de temperatuur overdag zeer aangenaam met als gevolg dat je zelfs in een T shirt kunt rondlopen. ’s Morgens en ’s avonds is het wat frisser en heb je een dikke trui of jas nodig, vooral toch in december.

Prachtige kleuren

In deze maanden is de natuur het mooiste en tref je een prachtig kleurenpallet aan. De goudkleur van de dorre graanvelden en verschroeid gras maken in deze periode plaats voor verschillende groene tinten.

bekijk ook

Praktische info: tanken in Italië

Het kan misschien in eigen land iets doodgewoons blijken maar een probleempje geven wanneer je …

site ekle hgs yükle yapıkredi kredi kartı borç sorgulama finansbank kredi kartı borç sorgulama akbank borç sorgulama enpara giriş turkcell fatura ödeme avea fatura ödeme elektrik fatura ödeme elektrik borcu ödeme kredi kartı ile fatura ödeme vodafone fatura ödeme igdaş fatura ödeme trafik cezası ödeme türk telekom fatura ödeme iski fatura ödeme hgs yükleme tl yükleme kontör yükleme akbank direkt halkbank internet şubesi vakıfbank internet bankacılığı denizbank internet bankacılığı hgs yükleme tl yükleme işbankası kredi kartı borç sorgulama ogs yükleme enerjisa fatura ödeme clk akdeniz fatura ödeme elektrik faturası ödeme tl yükle turktelekom tl yükle bimcell kontör yükle a href="http://hgsyuklemesi.org" rel="dofollow" title="hgs yükleme">hgs yükleme