diflucan doses

Tips!
Home » Recreatie » Fietsen in Toscane » Fietsroutes in Toscane » Fietsen op de omloop van het WK wielrennen 2013 in Firenze

Fietsen op de omloop van het WK wielrennen 2013 in Firenze

Het parcours van het wereldkampioenschap wielrennen 2013 in Toscane is in totaal 279,60 km lang. Het peloton vertrekt vanuit de stad Lucca voor een rit van 113 km tot aan Firenze waar vervolgens 10 maal een plaatselijke ronde van 16,60 km moet worden afgelegd in Firenze zelf.

Tijdens de 113 km lange rit naar Firenze staan slechts enkele kleine klimmetjes op het programma met de zwaarste de beklimming van San Baronto waarvan de top op 348 m hoogte ligt.

 

Plaatselijke ronde van 16,60 km in Firenze

Veel interessanter is de plaatselijke ronde van 16,60 km met maar liefts 3 beklimmingen waaronder de beklimming van Fiesole met de top op 348 meter, de via Salviati met top op 145 m maar met een gemiddeld hellingpercentage van 12% en tenslotte de via Trento met top op 84 m maar met een hellingspercentage van 10%. Twee heuse kuitenbijters dus!

plaatselijke omloop WK wielrennen 2013 Firenze

Het parcours hieronder beschreven is lichtjes gewijzigd omdat op een gewone dag sommige straten enkel éénrichtingsverkeer zijn.

De plaatselijke ronde begint aan de overkant van het voetbalstadion van Fiorentina (stadio Artemio Franchi), meer bepaald in viale P. Paoli. Op de hoek van viale P. Paoli en viale Manfredo Fanti sla je linksaf en volg je de straat tot aan de viale Calatafimi waar je rechts afslaat. Je vervolgt je weg in viale Calatafimi tot aan de viale Augusto Righi waar je links afslaat. Na een 300tal meter sla je rechts af in de via San Domenico. Hier begint de klim richting Fiesole. Je klimt hier over een afstand van ongeveer 4,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. In het centrum van Fiesole draai je aan de rotonde onmiddellijk naar links achter de kathedraal in de via Dupré. Let op want na ongeveer 300 meter moet je een haarspeldbocht nemen naar rechts. Na een 100tal meter gaat de via Dupré over in de via Andrea Costa en begin je aan een afdaling van ongeveer 3 km langsheen kronkelende wegen. Hier kun je even op adem komen en genieten van de olijfbomen. Je blijft afdalen terwijl de via Andrea Costa overgaat in de via XXV Aprile. Aan het einde van de afdaling draai je naar links in de via Faentina die je volgt tot aan de via Salviati aan je rechterzijde. Meteen zie je een muur opdagen, het maximum stijgingspercentage is hier maar liefst 19,4%. Aan het einde van de klim, die feitelijk niet langer is dan 700 meter, draai je naar links in de via Bolognese Nuova en daal je af tot aan de Piazza Liberta. Let echter op want op een gegeven moment ben je verplicht de via Trieste in te draaien. Na een 300 m moet je de via Trento indraaien om opnieuw op de via Bolognese Nuova uit te komen. In de via Trento staat je een laatste serieuze kuitenbijter te wachten. Een klim van slechts een 200 meter lang maar aan een stijgingspercentage van 10%. Ter hoogte van Piazza Liberta houd je links aan waardoor je terecht komt in de viale Don Giovanni Minzoni die je blijft volgen tot aan de spoorweg. Je blijft de weg volgen en rijdt nu de brug op over de spoorweg. Na een eerste haarspeldbocht naar links en een tweede naar rechts kom je terecht in de viale dei Mille die je tenslotte terug brengt in de viale P. Paoli. Heb je zin om de volledige wedstrijd van de beroepsrenners na te doen dan heb je nog 9 rondjes voor de boeg.

Beschik je over een gps toestel dan kun je de in vet gedrukte straatnamen gebruiken om de route in te stellen. Een andere mogelijkheid is om het onderstaande plannetje af te printen.

Plaatselijke route WK wielrennen Firenze 2013 weergeven op een grotere kaart

 

Nog geen hotel geboekt voor het WK wielrennen aarzel dan niet want veel hotels zijn reeds volgeboekt.

Leave a Reply